Klachten

Angstklachten

Soms is het heel duidelijk dat je last hebt van bepaalde angstklachten zoals wanneer je paniekaanvallen hebt, niet meer de straat op durft of bijvoorbeeld bang bent voor spinnen. In sommige gevallen zijn de angstklachten minder duidelijk, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van dwangklachten heeft dat vaak te maken met een onderliggende angst.

Stemmingsklachten

Stemmingsklachten worden ook wel depressieve klachten genoemd. Hierbij heb je last van een sombere of verdrietige stemming en zie je overal enorm tegenop. Vaak gaat het slapen ook niet goed, waarbij je teveel, te weinig of onrustig slaapt.

Eetklachten

Ben je veel bezig met eten, ben je erg bang om aan te komen of is je lichaam of gewicht enorm belangrijk voor je? Het kan zijn dat je teveel eet, dat je eetbuien hebt of dat je juist heel erg weinig eet.

Persoonlijkheidsproblemen

Zoals het woord eigenlijk al aangeeft zijn persoonlijkheidsproblemen bepaalde patronen waar je steeds opnieuw tegen aan loopt en waar je last van hebt. Dit is dus heel algemeen en hiermee wordt niet bedoelt dat jij als persoon niet goed bent. Vanwege jouw persoonlijke manier van reageren loop je wel tegen conflicten aan, of omdat je altijd zo onzeker bent over jezelf voel je je vaak verdrietig of alleen.

 

Vaak is er niet zo een mooi onderscheid te maken zoals ik hierboven doe en heb je last van verschillende klachten en hebben die onderling ook weer invloed op elkaar. Tijdens ons intakegesprek zullen we de klachten goed in kaart brengen om zo een goed passende behandeling te gaan starten. De informatie betreffende de verschillende symptomen is puur informatief bedoeld en is geenszins geschikt om zonder professioneel oordeel een eigen diagnose te stellen!