Verwijzers

U kunt patiënten verwijzen voor specialistische GGZ. Hier vindt u een voorbeeld van een verwijsbrief, welke voldoet aan de huidige eisen van de zorgverzekeraars.

Ik werk nadrukkelijk zonder contracten met zorgverzekeraars. Volgens de wet heeft iedereen recht op psychotherapie, dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer mensen een restitutiepolis hebben afgesloten, mogen zij zelf kiezen bij welke zorgaanbieder zij hulp zoeken, de behandeling wordt dan voor 100% vergoed. Wanneer iemand een naturapolis heeft afgesloten, wordt de behandeling wel vergoed, maar dan voor een percentage van 60-80%. Het is aan te bevelen om altijd contact op te nemen met de zorgverzekering om hierover informatie in te winnen.

Per 1 januari 2017 zijn alle zorgaanbieders in de specialistische GGZ verplicht een kwaliteitsstatuut aan te bieden. Via deze link kunt u mijn kwaliteitsstatuut inzien.  Het  kwaliteitsstatuut borgt dat de zorgaanbieder bewerkstelligt dat de juiste hulp, op de juiste plaats en door de juiste zorgprofessional, binnen een professioneel en kwalitatief verantwoord netwerk, wordt geleverd. De zorgaanbieder bevordert daarmee gepaste zorg.