Obesitas

Obesitas is een probleem waar steeds meer mensen last van krijgen. In Nederland heeft bijna 13% van de volwassenen (2012) last van obesitas, bijna de helft van de Nederlanders heeft last van overgewicht.

Soms is het voldoende om naar een diëtist te gaan en meer te bewegen, echter helpt dit vaak niet om het onderliggende probleem aan te pakken. We weten inmiddels dat obesitas ook een psychologisch probleem kan zijn (denk aan het zogenoemde “emotie eten”), waar dus een goede psychologische behandeling voor nodig is. Gelukkig is deze behandeling er wel, echter wordt dit door de zorgverzekeraars niet meer vergoed. Grote instellingen die deze behandelingen aanboden hebben dit helaas per 1 juni moeten staken.

Vanwege mijn ruime ervaring met psychologische behandeling van obesitas kan ik u deze behandeling wel bieden, echter zal dat onder de onvergoede zorg gaan vallen.

Ben je op zoek naar een psycholoog en herken je jezelf in de bovengenoemde klachten, of heb je andere psychologische problemen, dan kan je je bij mij aanmelden voor therapie.  Ik ben werkzaam in de regio Den Haag, Leiden en de Bollenstreek, tevens ben ik lid van de vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie:

vgct