Behandelindex

 

Fysiotherapeuten in de knel!

Afgelopen week een goede reportage over de macht van zorgverzekeraars, hoe zij bijvoorbeeld bepalen of je überhaupt nog wordt aangenomen als cliënt bij een fysiotherapeut, of niet. De zorgverzekeraars houden de hulpverleners in hun macht m.b.v. de behandelindex.

Deze reportage betreft fysiotherapeuten, logopedisten en de bewegingstherapeut, het geeft een goede kijk “in de keuken”. Zaken waar wij ons als consument totaal niet van bewust zijn, maar wat ons uiteindelijk wel treft! Uiteindelijk gaat het over iedere zorg in de (G)GZ waar een ieder gebruik van wil kunnen maken.

Wanneer je een restitutiepolis afsluit bij je zorgverzekeraar, i.p.v. een naturapolis, mag je zelf kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat. Die zorgaanbieder kan ervoor kiezen niet onder een contract te werken met de zorgverzekeraar, en zich zodoende alleen maar richten op goede zog voor jou.

PS: voor de geïnteresseerde kijker kom je via de link op de site van zorg.nu, daar kan je ook een reportage vinden over het